Мисия

Начало » Мисия

Мисия

Сам постигам – Информирани за успех!

Сайтът sampostigam.org цели да информира учениците и студентите с един жив родител или без родители в България. Такива, които са отраснали или отрастват в институции (ЦНСТ – Център за настаняване от семеен тип и други) или са поверени на грижите на роднини/близки (техни настойници или попечители). Платформата „Сам постигам – Информирани за успех!“ събира на едно място възможностите за финансова, материална и личностна подкрепа на държавно и частно ниво за тези деца и младежи. Сайтът е в полза и на преживелите родители, настойници и попечители.

nastoinichestvo

Искаме да помогнем на възможно най-много деца, младежи, настойници и попечители чрез „златото“ на 21 век – достоверна информация! Чрез нея се борим с дезинформираността сред целевата група.

 

logo-sampostigam-white-x90

Мотото и заглавието на сайта (“Информирани за успех!” / sampostigam.org) описват много ясно основнатa цел – лесния достъп до информация като трамплин към постигането на успех.

Идеята за сайта се ражда през есента на 2022 година, когато Ралица Коларова е в началото на 12-ти клас. Тя прераства в проект, озаглавен “Информираността – ключът към успешното бъдеще“. Ралица го разписва като задача в училище по предмета гражданско образование. През януари 2023 година тя кандидатства с този социален проект в Националния конкурс “Млад Благотворител” в категория “Подкрепа за деца/ученици, лишени от родителски грижи”. Нейният проект е сред финалистите на конкурса и печели ВТОРО МЯСТО с награден фонд за реализация 1 200 лева.

 

 

 

Последвай ни: